ساخت کتابخانه بزرگ شهر تیانجین کشور چین توسط گروه معماری MVRDV در حالی به اتمام رسیده؛ که این مجموعه با 33700 متر مربع مساحت، شامل یک آتریوم مفهومی به همراه کره ای نورانی در مرکز، از بزرگترین کتابخانه های عمومی چین به شمار می رود.

کانسپت اصلی طراحی داخلی کتبخانه تیانجین بینهای، مانند یک آبشار بوده که به مرکز فضا سرازیر می شود. طراحی موجدار قفسه ها، المان اصلی ساختمان می باشد که به صورت یکپارچه با راه پله ها، صندلی ها، سقف و پنجره ها متصل شده.

کار طراحی، ساخت و ارائه 1.2 میلیون جلد کتاب این مجموعه در مدت زمان 3 سال ارائه شده که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود. هزینه های مربوط به اجرای طراحی و ساخت کتابخانه توسط شهرداری تیانجین چین تأمین شده و در منطقه فرهنگی بینهای قرار دارد. حجم ساختمان بر اساس یک پلان مرکز گرا به داخل Extrude شده و باقی عرصه ها به نوعی از آتریوم کروی سالن به اطراف پراکنده می شوند. قفسه کتاب ها در دو طرف دیوارهای طولی ساختمان تعبیه شده که در برخی نقاط این قفسه ها حکم سکو یا پله را ایفا می کنند. خطوط قفسه ها در امتداد دو نمای شیشه ای قرار گرفته اند و کتابخانه را توسط راهرویی به پارک عمومی در بیرون متصل می کند. فرم موجدار قفسه و سکوها نقش یک فیلتر را در کنترل نور خورشید بازی می کند تا نور طبیعی بیش از حد به داخل نتابد.

طراحی داخلی کتابخانه تیانجین یک فضای غار مانند است که شامل قفسه های ادامه دار می باشد. وینی مس بنیان گذار گروه معماری MVRDV عنوان کرده: ما قادر نبودیم تا فرم و عرصه های ساختمان در بیرون را تغییر دهیم. پس از طراحی داخلی مرکز بنا و ایجاد فرم کروی شکل، ماهیت بیرونی ساختمان بر اساس این فرم شکل گرفت و تعریفی از فضای  دانش و نمایش را به طور همزمان ارائه کرد. ما هسته اصلی ساختمان را به وسیله یک فضای عمومی گسترده ای ارائه کردیم که باز تعریفی بصری از فضای مرکزی را به نمایش می گذارد.

زوایا و منحنی ها در تحریک فضا نقش داشته و کل مجموعه را به مرکزی برای مطالعه، گفتگو و مباحثه تبدیل کرده است. این ساختمان 5 طبقه، دارای امکانات آموزشی گسترده ای می باشد. برنامه های آموزشی و عمومی در فضای زیرزمین، به عنوان مکان ذخیره سازی کتب، آرشیو و کلاس های فنی، قرار می گیرد. پس از ورود به طبقه همکف بازدیدکنندگان می توانند به راحتی به کتاب ها و فضای مطالعه دسترسی داشته باشند. از یک نقطه به بعد قفسه های کتاب نقش زیباسازی سقف و مجموعه را ایفا می کنند و طرح چاپ کتاب به قفسه ها متصل شده تا فضا مانند یک کتابخانه بی انتها به نظر آید. در دو طبقه اول کتابخانه نیز، اتاق مطالعه، کتاب ها و مکان های نشستن قرار دارد. در طبقات بالا نیز اتاق کنفرانس، اتاق کامپیوتر و دفاتر ادرای قرار گرفته و دو پاسیو نیزدر پشت بام قرار دارد. (منابع و مراجع: ب-4)